Bářiny chleby

Občas se u nás nesní veškerý chléb a už už by člověk přemýšlel nad pořízením králíků, když tu náhle ta moje buchta přišla s řešením, jak zpracovat ne zrovna úplně čerstvý chléb a ještě si na tom pochutnat, aniž bychom jeli pořád v topinkách nebo chlebu ve vajíčku. A jak na přípravu takového pokrmu?

Na přípravu budeme potřebovat:

  • Chléb, který není zrovna dnes koupený (může být i veka nebo toustový chléb)
  • máslo na pomazání
  • salám – šunku, šunkový a nebo gothaj, dle možností a vlastních chutí
  • pár rajčat a paprik
  • nivu, popřípadě nějaký tvrdý sýr
  • petrželku na posyp
  • a na pečení pečící papír

A jdeme na to:

  • Salám, sýr, rajčátka a papriky si nakrájíme na kostičky a společně promícháme.
  • Chléb si nakrájíme na plátky a lehce každý plátek z jedné strany pomažeme máslem.
  • Na pomazanou stranu pak poklademe směs
  • Plech vyložíme pečícím papírem a na něj naskládáme chlebíky
  • Dáme do trouby na chvilku zapéct, tj. na 150 stupňů na 5-10 minutek, prostě pěkně do zlatova a křupava
  • Veledílo můžeme dozdobit nakrájenou petrželkou

Podáváme ještě teplé a protože tahle dobrota nesnese odkladu, přejeme vám dobrou chuť a jdeme se do toho pustit.