Brambory se slaninou ve smetaně

Jídlo z fastfoodu, chuťově skvělé, cenově už tolik ne. Tak proč to nezkusit doma. A ve výsledku je skvělé jak teplé, tak studené.

Potřebujeme:

  • 40 dkg anglické slaniny v celku

  • 12 menších brambor

  • 1 kysanou smetanu

  • 1 větší cibuli

  • sůl, pepř

  • olej

Postup:

  • Brambory si uvaříme ve slupce a pak necháme vychladnout.

  • Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme na drobno.

  • Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky.

  • Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky či kostky, my je protlačujeme přes bramborové sítko.

  • Na pánvi si rozehřejeme olej, na kterém osmahneme cibuli společně se slaninou. Osmažené přidáme do brambor a promícháme.

  • Přidáme zakysanou smetanu a opět promícháme, osolíme a opepříme.

Naprosto jednoduché, oproti fastfoodu levnější a především pak chutnější. Tak tedy dobrou chuť.