Brambory se slaninou ve smetaně
Jídlo z fastfoodu, chuťově skvělé, cenově už tolik ne. Tak proč to nezkusit doma. A ve výsledku je skvělé jak teplé, tak studené.
Potřebujeme:
40 dkg anglické slaniny v celku
12 menších brambor
1 kysanou smetanu
1 větší cibuli
sůl, pepř
olej
Postup:
Brambory si uvaříme ve slupce a pak necháme vychladnout.
Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme na drobno.
Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky.
Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky či kostky, my je protlačujeme přes bramborové sítko.
Na pánvi si rozehřejeme olej, na kterém osmahneme cibuli společně se slaninou. Osmažené přidáme do brambor a promícháme.
Přidáme zakysanou smetanu a opět promícháme, osolíme a opepříme.
Naprosto jednoduché, oproti fastfoodu levnější a především pak chutnější. Tak tedy dobrou chuť.