Flamendr
Pro znalce tohoto jídla máme důležité upozornění, že jde o upravený recept dle naší vlastní kuchyně.
Na kvalitě a chuti to ale rozhodně nic neubralo, možná naopak.
Na přípravu jsme potřebovali:
1 balení kuřecích prsou (3 kusy)
1 cibuli
1 skleničku čalamády (děláme si vlastní – recept v sekci "ostatní chuťovky")
1 zelenou papriku
1 červenou paprika
2 lžičky sladké papriky
sůl, pepř
olej
jako přílohu ideálně rýži
Jak jsme postupovali:
Cibuli jsme si oloupali a nakrájeli najemno.
Maso jsme si pokrájeli na kostky a papriky na proužky.
Na trošce oleje jsme si rozehřáli olej a přidali cibuli. Tu jsme nechali zesklovatět.
Přidali jsme maso, osolili a opepřili, promíchali a nechali orestovat maso ze všech stran.
Poté k tomu přišla paprika na proužky a sladká paprika. Zamíchali jsme, v případě potřeby lehounce podlili vodou a nechali společně za občasného promíchání pod pokličkou dusit.
Po 10 minutách jsme přidali čalamádu, opět promíchali a nechali společně prohřát.
Mezitím jsme si uvařili rýži, ale je na každém, jakou přílohu zvolí.
Hotové jídlo lze dozdobit kouskem petrželky, pokud máte po ruce.
Bylo poměrně brzy hotovo a moooc jsme si pochutnali. I vám nyní přejeme dobrou chuť.