Flamendr

Pro znalce tohoto jídla máme důležité upozornění, že jde o upravený recept dle naší vlastní kuchyně.

Na kvalitě a chuti to ale rozhodně nic neubralo, možná naopak.

Na přípravu jsme potřebovali:

  • 1 balení kuřecích prsou (3 kusy)

  • 1 cibuli

  • 1 skleničku čalamády (děláme si vlastní – recept v sekci "ostatní chuťovky")

  • 1 zelenou papriku

  • 1 červenou paprika

  • 2 lžičky sladké papriky

  • sůl, pepř

  • olej

jako přílohu ideálně rýži

Jak jsme postupovali:

  • Cibuli jsme si oloupali a nakrájeli najemno.

  • Maso jsme si pokrájeli na kostky a papriky na proužky.

  • Na trošce oleje jsme si rozehřáli olej a přidali cibuli. Tu jsme nechali zesklovatět.

  • Přidali jsme maso, osolili a opepřili, promíchali a nechali orestovat maso ze všech stran.

  • Poté k tomu přišla paprika na proužky a sladká paprika. Zamíchali jsme, v případě potřeby lehounce podlili vodou a nechali společně za občasného promíchání pod pokličkou dusit.

  • Po 10 minutách jsme přidali čalamádu, opět promíchali a nechali společně prohřát.

  • Mezitím jsme si uvařili rýži, ale je na každém, jakou přílohu zvolí.

  • Hotové jídlo lze dozdobit kouskem petrželky, pokud máte po ruce.

Bylo poměrně brzy hotovo a moooc jsme si pochutnali. I vám nyní přejeme dobrou chuť.