Hermelín burger

Ta moje milovaná buchta je milovnice nejen dobrého jídla, ale především sýrů. Kdejaká myška by jí mohla závidět. Po vydařeném hamburgeru přišla s výzvou, abych jí zpracoval nápad s hermelínem v burgeru. Tak jdeme na to.

Na přípravu 2 kousků jsem použil:

  • 2 housky kaiserky – na výrobu jakýchkoliv domácích burgerů se mi jednoznačně osvědčily

  • 2 hermelíny

  • 4 listy ledového salátu nebo čínského zelí

  • 1 rajské

  • kousek salátové okurky nebo 1 kyselou okurku

  • 2 lžíce hořčice

  • francouzský dresing nebo tatarskou omáčku

  • máslo

  • olej

  • provensálské bylinky

Můžeme podávat bez přílohy, nebo s hranolky či opečenými bramborami.

A jdu na věc:

  • Housky si rozkrojím podélně na dvě poloviny.

  • Okurku, pokud mám salátovou, nakrájím na kolečka. Kyselou pak na 4 proužky.

  • Rajské rozkrájím na kolečka.

  • Rozehřeji si pánev na sucho a na ní lehce opražím rozkrojené housky, tedy rozkrojeným pěkně dolů. Zabere to pár vteřinek.

  • Sundám housky a na pánev dávám trošičku oleje. Nechávám rozpálit.

  • Mezitím opražené části housek lehce natřu máslem.

  • Spodní půlky housek pak i hořčicí.

  • Položím na obě poloviny každé housky list salátu nebo zelí, pokud nám přečnívá, klidně přehnu nebo trošku načechrám. Na spodní část pak pokládám 2 plátky salátové okurky, nebo 2 proužky okurky kyselé.

  • To už se nám rozpálil olej a tak do něj vkládám hermelíny. Pěkně je nechám zlehka prohřát a opéct. Že je hotový poznáme podle zlatavé barvy a především nám změkne. Jen pozor, nepíchat do něj, aby nám na pánvi nevytekl.

  • Je-li hermelín krásně měkký, opatrně jej vyndám z pánve a šup s ním na okurky.

  • Lehce okořením provensálskými bylinkami.

  • Pokládám 2 plátky rajčete a zakápnu tatarkou nebo dresingem.

  • Přiklopím vrchním dílem housky s máslem a salátem a máme hotovo.

Výsledek všem chutná, dokonce snad ještě budu přidělávat. Podle všeho jsem tento úkol splnil a nezbývá, než vám popřát dobrou chuť. Já jdu dělat další.