Jablkový koláč s jogurtem
Na dnešní den jsme se rozhodli upéct něco dobrého na zub. A do toho bychom rádi zapracovali jablíčka. Nabízí se závin, jdeme ale vyzkoušet něco jiného.
Budeme potřebovat:
4 jablka
2 vejce
½ hrnku cukru moučka
½ hrnku mléka
½ hrnku polohrubé mouky
šťávu z půlky citronu
½ másla
1 lžičku prdopeče (prášek do pečiva)
1 kelímek bílého jogurtu
trošku krupicového cukru na posyp
A jdeme na přípravu:
Všechna jablíčka si oloupeme a 3 z nich si nastrouháme na hrubo a dáme do mísy.
Přidáme rozklepnutá vejce, jogurt, moučkový cukr a mléko. Společně pořádně zamícháme.
Pak do směsi vmícháme mouku s práškem do pečiva, zakapeme citrónovou šťávou a opět důkladně promícháme.
Připravíme si formu, u nás používáme skleněnou dortovou, kterou si důkladně vymažeme máslem. Pak do ní nalijeme připravené těsto. Uvedené množství by mělo vyjít na 20x20 cm.
Poslední jabléčko si nakrájíme na plátky, které poklademe na povrch těsta a lehce zasypeme krupicovým cukrem.
V předehřáté troubě, u nás frčí horkovzduch, pečeme na 160 stupňů asi 40 minut.
Pak již necháme lehce vychladnout a podáváme ke kávě, čaji, nebo prostě jen tak, neboť výsledek je fantastický. Tak tedy dobrou chuť.