Jablkový koláč s jogurtem

Na dnešní den jsme se rozhodli upéct něco dobrého na zub. A do toho bychom rádi zapracovali jablíčka. Nabízí se závin, jdeme ale vyzkoušet něco jiného.

Budeme potřebovat:

  • 4 jablka

  • 2 vejce

  • ½ hrnku cukru moučka

  • ½ hrnku mléka

  • ½ hrnku polohrubé mouky

  • šťávu z půlky citronu

  • ½ másla

  • 1 lžičku prdopeče (prášek do pečiva)

  • 1 kelímek bílého jogurtu

  • trošku krupicového cukru na posyp

A jdeme na přípravu:

  • Všechna jablíčka si oloupeme a 3 z nich si nastrouháme na hrubo a dáme do mísy.

  • Přidáme rozklepnutá vejce, jogurt, moučkový cukr a mléko. Společně pořádně zamícháme.

  • Pak do směsi vmícháme mouku s práškem do pečiva, zakapeme citrónovou šťávou a opět důkladně promícháme.

  • Připravíme si formu, u nás používáme skleněnou dortovou, kterou si důkladně vymažeme máslem. Pak do ní nalijeme připravené těsto. Uvedené množství by mělo vyjít na 20x20 cm.

  • Poslední jabléčko si nakrájíme na plátky, které poklademe na povrch těsta a lehce zasypeme krupicovým cukrem.

  • V předehřáté troubě, u nás frčí horkovzduch, pečeme na 160 stupňů asi 40 minut.

Pak již necháme lehce vychladnout a podáváme ke kávě, čaji, nebo prostě jen tak, neboť výsledek je fantastický. Tak tedy dobrou chuť.