Jatýrka na cibulce
Pro někoho jsou vnitřnosti nepoživatelné. No, pokud se to řekne takto, nezní to zrovna lákavě, ale ti, kdož jednou ochutnali vědí, že jde o laskominu. A jelikož jde o jednoduchou přípravu, kdy výsledkem je chutná a skvělá snídaně, svačina či večeře, dáme se do díla.
Budeme potřebovat:
1 balení kuřecích nebo králičích jater
1 větší cibuli
kmín
sůl
olej
Teď rychle na to a jde se baštit.
Játra si odblaníme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a na pánvi a trošce oleje necháme zesklovatět.
K cibuli přidáme játra, posypeme kmínem, přiklopíme a dusíme do změknutí. To trvá cca 20 minut. Pozor, nesolíme, játra by nám ztvrdla a mohli bychom na nich tak jedině názorně předvádět počin alkoholika.
Máme-li játra měkká, sundáme pánev z plotny a až nyní osolíme.
Jako příloha je nejideálnější čerstvý chléb, je ale na každém, co zvolí. Dobrou chuť