Karbanátky

Jedno z jídel, které přetrvá věčnost. Pro ty, kteří by si rádi uvařili něco doma a neví jak na to, je tady receptík.

Potřebujeme:

  • 500 g mletého masa

  • 2 menší cibule

  • 4 stroužky česneku

  • 3 lžíce strouhanky

  • 1 vejce

  • 2 lžíce hladké mouky

  • 1 lžičku koření do mletých mas

  • sůl, pepř

  • olej

Pojďme se do toho pustit:

  • cibuli si oloupeme a nakrájíme najemno

  • česnek prolisujeme a utřeme společně se solí najemno

  • nyní všechny ingredience smícháme a důkladně prohněteme (nejlépe rukama)

  • ze směsi tvoříme kuličky, které v dlaních lehce zmačkneme do jakési placky

  • na rozpáleném oleji na pánvi smažíme do zlatova

Jako přílohu volíme brambory, kaši nebo pečivo, vhodná je i hořčice, kečup a kyselá okurka (pro moravské kmeny - jeden kyslý okurek)

Mizí nám to pod rukama, tak honem, ať nám to ti naši pidižvíci všechno nesní. Dobrou chuť, hele, nechte nám něcoooo ...