Kari rýže
Rýže, jako příloha, je vhodná ke spoustě jídel, včetně omáček nebo kuřecího masa. Jedná se o velmi lehké jídlo, leč pro kdejakého chlapa může býti hladové. Jak takovou rýži obzvláštnit?
Postačí nám:
1 balení rýže dle vlastního výběru
kari koření
A postup přípravy je naprosto jednoduchý:
Rýži začneme připravovat dle návodu, každá vyžaduje určitou přípravu a záleží na tom, zda použijeme tlakový hrnec, rýžovar nebo normální hrnec.
V momentě, kdy přidáme vodu pro uvaření, přidáme také kari. K výborné chuti postačí 2 lžičky. Množství nám určuje barvu a chuť. Můžeme tak docílit rýže žlutavé, ale také zelenější barvy se sytější chutí.
Poté pokračujeme dle návodu a podáváme k vámi vybranému jídlu.
Uvidíte sami, že rýže nemusí být obyčejná rýže. Dobrou chuť.