Knedlík bramborový

Jistě, lze koupit v každém obchodě. Jenže ta kvalita a občas ho zkuste po někom hodit. V lepším případě mu způsobíte jen otřes mozku. Naučil jsem se domácí a řeknu vám, to jsem si naběhl. Doma už ty z obchodu nechtějí. Na straně druhé víme, co jíme a to se cení.

Na 2 šišky jsem potřeboval:

  • 0,5 kg brambor

  • 4 lžíce dětské krupičky

  • 12 lžic hrubé mouky

  • 1 vejce

  • sůl

  • trošku hladké mouky na vyválení

A jde se na to:

  • Brambory si uvařím ve slupce do měkka a nechám vychladnout.

  • Po vychladnutí je oloupu a na struhadle nastrouhám na hrubo.

  • Přidám krupičku, mouku a vejce, vše důkladně rukama promíchám. Vytvořím vláčné těsto s kousky brambor.

  • Z těsta vyválím na pomoučené desce dva válečky.

  • Do hrnce dám vařit dostatečné množství vody, aby knedle byly ponořené a vařím je ve vroucí a řádně osolené vodě. Vaříme zhruba 20 minut na mírném ohni.

  • Vyplavou-li knedle na hladinu, jsou hotové. Vyndáme je z lázně a nití, nebo opatrně nožem, ještě horké nakrájíme na plátky.

Věříme, že se povedly a uvidíte sami, že náhražky z obchodů již nebudou mít na vašem stole místo. Dobrou chuť.