Knedlík s vajíčkem

Rychlé a jednoduché jídlo, které většinou připravujeme jen proto, že nám zbyl kousek knedlíku od víkendové svíčkové či jiného pokrmu. Děti tohle jídlo mají rády a i když se může zdát, že nic na tom není, opak může býti pravdou v momentě, kdy nechceme jen obyčejný knedlík s vajíčkem.

Budeme potřebovat:

  • alespoň ¼ knedlíku, záleží však na počtu strávníků (můžeme jakýkoliv knedlík, houskový, bramborový...)

  • 2-3 vejce (na ¼ knedlíku)

  • 1 cibuli

  • 2 stroužky česneku

  • sůl, pepř

  • uzenou papriku

  • olej

A jde se na věc:

  • cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kousky

  • knedlíky si nakrájíme na středně velké kostičky

  • do misky si rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a rozmícháme

  • rozehřejeme si suchou pánev a knedlík na ní krátce orestujeme. Nebude nám pak tolik pít olej

  • poté si knedlík přendáme stranou

  • na pánvi si nyní rozehřejeme trošku oleje

  • do rozehřátého oleje přidáme nakrájenou cibuli a česnek, promícháme a necháme zvolna zesklovatět

  • cibule s česnekem nám voní kuchyní a přidáme knedlík, lehce promíchneme

  • přidáme rozmíchaná vejce, osolíme, opepříme a společně na pánvi mícháme do zatuhnutí vajec

  • na závěr přidáme 2 špetky červené uzené papriky a opět promícháme

  • můžeme dozdobit jarní cibulkou

Podáváme samotné nebo s kyselou okurkou, popřípadě zeleninovou přílohou. Skvělé, nechte si i vy chutnat.