Kuře na zelenině

Jak vylepšit úplně obyčejné pečené kuře mi kdysi ukázala moje maminka. Recept jsem vyzkoušel a i má manželka a děti byli nadšeni. Jak na to?

Potřeboval jsem:

  • 1 celé kuře, nebo jakékoliv jeho části vhodné k pečení (stehna, paličky, křídla, čtvrtky)

  • 4 papriky světlé

  • 6 rajských

  • sůl, pepř

  • sladkou papriku, kmín

  • máslo

  • olej

jako příloha rýže, brambory nebo kaše

Příprava:

  • rajské a papriky si pokrájím na kostky

  • pekáč vymažu olejem a vsypu do něj zeleninu

  • umístím kuře nebo kuřecí maso tak, aby bylo obklopeno zeleninou

  • osolím, opepřím, maso okořením sladkou paprikou a přidám 1 – 2 špetky kmínu

  • předehřál jsem troubu (horkovzduch) na 160 stupňů a při této teplotě peču cca 50 – 60 minut

  • občas podliji převařenou vodou a maso polévám výpekem a šťávou, kterou nám pustila zelenina

  • zhruba po 45 - 50 minutách na maso položím plátky másla pro dokonalou kůrčičku a nechám ještě asi 10 minut péct

A bylo hotovo, oběd zmizel jako po útoku kobylek. Netrvalo dlouho a peklo se znovu. Dobrou chuť