Kuřecí játra

Nutno dodat, k bramborové kaši. Zdálo se nám to podivné, vyzkoušeli jsme to a výsledek nás vlastně i naše dítka mile překvapil.

Potřebovali jsme:

  • 1 balení kuřecích jater 500 g

  • 10 dkg anglické slaniny

  • 10 dkg špeku

  • 1 cibuli

  • mletý kmín

  • sůl a pepř

  • olej

a jako příloha bramborová kaše. Vážně.

Postup přípravy jater:

  • Slaninu a špek si nakrájíme na nudličky.

  • Játra opláchneme, zbavíme viditelných šlach a pokrájíme na menší kousky.

  • Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • Na pánvi si rozehřejeme olej.

  • Přidáme cibulku, špek a slaninu.

  • Lehce opečeme.

  • Poté přidáme nakrájená játra, posypeme kmínem a orestujeme do zatáhnutí masa.

  • Pak podlijeme troškou vody a pod pokličkou na mírném ohni dusíme asi 7 minut.

  • Játra pak dochutíme solí. Vzniklý sos je vítaný.

  • Podáváme s bramborovou kaší.

Tahle kombinace je ve výsledku báječná, proto i vám přejeme dobrou chuť a jdeme jíst.