Kuřecí s hořčicí

Pokud se řekne pikantní jídlo, nemusí se vždy jednat o pálivou krmi. Dnes si připravíme pikantní kousky kuřete, kdy pikantnost a jednoznačně zajímavou chuť má hořčice.

Pojďme na to a na přípravu potřebujeme:

  • 1 balení kuřecích prsních řízků

  • 3 papriky (každá barva), můžou býti i dvě feferonky, ty my ale nedáváme

  • na plátky nakrájenou slaninu

  • plátky šunky

  • jarní cibulku

  • 200g strouhaného sýra

  • plnotučnou hořčici

  • sůl, pepř

  • 1 zakysanou smetanu

  • směs koření na drůbež dle chuti, může býti i grilovací

  • olej

Postup:

  • Papriky a jarní cibulku si pokrájíme na malé kousky.

  • Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a z obou stran osolíme, opepříme a okořeníme směsí koření.

  • Pekáček si předem vymažeme a naskládáme do něho okořeněné maso.

  • Horní stranu každého plátku potřeme hořčicí.

  • Na každý poté položíme plátek slaniny a na to navršíme papriku s jarní cibulkou.

  • Přidáme na každý kousek plátek šunky a potřeme zakysanou smetanou.

  • Na závěr celý pekáček posypeme strouhaným sýrem.

  • Pečeme v předehřáté troubě na 160 až 180 stupňů v naší horkovzdušné troubě po dobu asi 45 minut.

  • Je lepší na začátku pečení pekáček přikrýt alobalem, v průběhu pečení jej pak sundat.

Jako příloha může býti lehký salátek, pečivo, nebo jako u nás brambory. Chuť je opravdu skvělá a lehce pikantní a protože se nám již sbíhají sliny, rozloučíme se s Vámi slovy: dobrou chuť.