Kuřecí s hořčicí
Pokud se řekne pikantní jídlo, nemusí se vždy jednat o pálivou krmi. Dnes si připravíme pikantní kousky kuřete, kdy pikantnost a jednoznačně zajímavou chuť má hořčice.
Pojďme na to a na přípravu potřebujeme:
1 balení kuřecích prsních řízků
3 papriky (každá barva), můžou býti i dvě feferonky, ty my ale nedáváme
na plátky nakrájenou slaninu
plátky šunky
jarní cibulku
200g strouhaného sýra
plnotučnou hořčici
sůl, pepř
1 zakysanou smetanu
směs koření na drůbež dle chuti, může býti i grilovací
olej
Postup:
Papriky a jarní cibulku si pokrájíme na malé kousky.
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a z obou stran osolíme, opepříme a okořeníme směsí koření.
Pekáček si předem vymažeme a naskládáme do něho okořeněné maso.
Horní stranu každého plátku potřeme hořčicí.
Na každý poté položíme plátek slaniny a na to navršíme papriku s jarní cibulkou.
Přidáme na každý kousek plátek šunky a potřeme zakysanou smetanou.
Na závěr celý pekáček posypeme strouhaným sýrem.
Pečeme v předehřáté troubě na 160 až 180 stupňů v naší horkovzdušné troubě po dobu asi 45 minut.
Je lepší na začátku pečení pekáček přikrýt alobalem, v průběhu pečení jej pak sundat.
Jako příloha může býti lehký salátek, pečivo, nebo jako u nás brambory. Chuť je opravdu skvělá a lehce pikantní a protože se nám již sbíhají sliny, rozloučíme se s Vámi slovy: dobrou chuť.