Květák v obalu

Jednoduché a chutné jídlo, které znají a milují snad všichni včetně dětí. A jak na něj si právě prozradíme.

Potřebujeme:

  • 1 květák zbavený listů

  • sůl

  • kmín

  • hladkou mouku

  • 2-3 vejce

  • strouhanku

  • olej na smažení

  • a jako přílohu vařené brambory

A jdeme na přípravu.

  • Do hrnce si dáme vodu, řádně osolíme a přivedeme k varu

  • Do vody vložíme květák a povaříme cca 5 – 7 minut z každé strany

  • Poté jej z lázně vyndáme a necháme jej vychladnout, abychom se nespálili

  • Po vychladnutí odkrojíme jednotlivé růžičky – pozor, i s nožkami

  • Připravíme si trojobal, tedy hladkou mouku, vedle rozklepnutá, promíchaná a osolená vejce a v poslední nádobě strouhanku

  • Ve stejném pořadí obalujeme (malý tip – mouku a strouhanku si dáme do uzavíratelných krabiček a lehkým třesením obalíme více kusů najednou)

  • Na pánvi si rozpálíme olej a postupně v něm květáčky ze všech stran osmažíme

Pak už jen podáváme s uvařenými bramborami. Vynikající lehčí jídlo, které zasytí a chutná. Tak tedy dobrou chuť.