Mexiko

Tak pod tímhle názvem se neskrývá žádné velké kuchtění, nýbrž jedna z našich rychlovek. Ne pokaždé se totiž chce stát u plotny a vyvářet, přesto teplý oběd je prostě základ. Výhodou tohoto pokrmu je nejen rychlost přípravy, ale především množství příloh, kdy vlastně postačí zbytek uvařených brambor či rýže, osmažených hranolek například, nebo jen pečivo.

Postačí mi:

  • 1 plechovka Mexiko nebo Mexicana od Bonduelle

  • vepřové maso, kousek uzeniny, nebo zbytek pečeného kuřete, ale můžeme připravit i bezmasou krmy

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • troška oleje

  • špetka chilli

  • občas přidám pórek

Jdu na věc:

  • Připravím si zvolenou přílohu.

  • Uzeninu a pórek si pokrájím na kousky, maso na plátky (to si můžeme předem naložit do směsi koření).

  • Cibuli s česnekem si oloupu a nakrájím na malé kousky a s uzeninou osmahnu na pánvi a trošce oleje.

  • Pak otevřu konzervu a obsah vmíchám do směsi na pánvi. Pokud mám a přidávám pórek, tak teď. Společně pomalu prohřeji.

  • Na závěr přidám špetku či dvě chilli, promíchám a podávám s předem připravenou přílohou.

Bohatě nám takové jídlo občas stačí a chutná jako z prvotřídní restaurace.

Tak tedy dobrou chuť.