Řezanka z Habrovic

Tak tohle jídlo jsem vůbec neznal do doby, než jej doma připravila moje buchta. S lehkostí a láskou jí vlastní, mi naservírovala takovou laskominu, že by byl hřích se o recept nepodělit.

Potřebovala:

  • 20 dkg měkkého salámu vcelku

  • 1 cibuli

  • 1 jemný párek

  • 1 klobásu

  • 1 pórek

  • kousek upečeného kuřecího (úplně nejlépe kus upečeného kuřete ze včerejšího oběda)

  • sůl, pepř

  • mletý kmín

  • olej nebo sádlo

a jako přílohu hranolky, brambory, nebo třeba pečivo

Postup:

  • Cibuli si nakrájíme na jemno, zatímco měkký salám na drobné kostičky

  • Párek, klobásu a pórek si taktéž nakrájíme, tentokráte na kolečka a maso si natrháme na kousky

  • Na pánvi s troškou sádla či oleje zlehka osmahneme cibuli, aby nám zesklovatěla

  • Přidáme veškerou uzeninu a promícháme. Společně osmahneme

  • Poté přidáme pórek, opět promícháme, přiklopíme a na mírném ohni lehce společně podusíme

  • Jako poslední, máme-li pórek měkký, přidáme kuřecí maso, osolíme a opepříme, přidáme špetku kmínu

  • Důkladně společně zamícháme a necháme několik minut prohřát

  • Dle potřeby ještě dochutíme a jdeme servírovat

Neuvěřitelná laskomina, po které jsem se olizoval ještě dlouho. Pokud jste se do přípravy také pustili, jistě nebudete litovat a my vám přejeme dobrou chuť.