Špagety Milano
Špagety. Pro mě prostě špagety. Ale ve skutečnosti jich je hned několik druhů, ještě více příprav a tak si dnes zkusíme jedny z nejznámějších, milánské.
Potřebujeme:
1 balíček špaget dle vlastního výběru
600 g mletého vepřového masa
200 g strouhaného sýra
1 plechovku loupaných rajčat, nebo 6 vlastních spařených a oloupaných ze zahrádky
1 rajčatový protlak
1 menší cibuli
4 stroužky česneku
sůl, pepř
oregáno
mletý kmín
kečup
kapku olivového oleje (nebo jakéhokoliv)
Postup:
Do vroucí osolené vody dáme vařit balíček špaget. Doporučujeme jej tedy nejdříve rozbalit a dát vařit jen ty špagety
Vaříme cca 8 minut, prostě tzv. na skus a vodu všechnu nevyléváme, bude se nám ještě hodit
Mezitím si oloupeme cibuli a česnek a rozkrájíme je na drobno. Pozor, každou surovinu zvlášť
Špagety po uvaření zcedíme a kápneme olivový, nebo jakýkoliv olej. Promícháme
Na pánvi si rozpálíme olej, do kterého přidáme nakrájenou cibulku
Necháme zesklovatět a přidáme mleté vepřové maso. Promícháme
Společně s cibulkou orestujeme
Jakmile máme masíčko orestované, přimícháme plechovku krájených rajčat a rajčatový protlak. Pokud jej nemáte, lze použít kečup. Nebude to ale ono
Poté malinkato podlijeme vodou ze špaget, promícháme
Nyní začneme dochucovat. Přidáme česnek, špetku oregána, sůl a pepř dle chuti
Promícháme a máme-li dochuceno, vznikla nám báječná milánská směs na špagety
Vše poté dáme do pekáčku, posypeme sýrem a dáme na chvilku, tedy cca 10 minut, zapéct
… a jde se dlabat. Takže, dobrou chuť přátelé...