Špagety Milano

Špagety. Pro mě prostě špagety. Ale ve skutečnosti jich je hned několik druhů, ještě více příprav a tak si dnes zkusíme jedny z nejznámějších, milánské.

Potřebujeme:

  • 1 balíček špaget dle vlastního výběru

  • 600 g mletého vepřového masa

  • 200 g strouhaného sýra

  • 1 plechovku loupaných rajčat, nebo 6 vlastních spařených a oloupaných ze zahrádky

  • 1 rajčatový protlak

  • 1 menší cibuli

  • 4 stroužky česneku

  • sůl, pepř

  • oregáno

  • mletý kmín

  • kečup

  • kapku olivového oleje (nebo jakéhokoliv)

Postup:

  • Do vroucí osolené vody dáme vařit balíček špaget. Doporučujeme jej tedy nejdříve rozbalit a dát vařit jen ty špagety

  • Vaříme cca 8 minut, prostě tzv. na skus a vodu všechnu nevyléváme, bude se nám ještě hodit

  • Mezitím si oloupeme cibuli a česnek a rozkrájíme je na drobno. Pozor, každou surovinu zvlášť

  • Špagety po uvaření zcedíme a kápneme olivový, nebo jakýkoliv olej. Promícháme

  • Na pánvi si rozpálíme olej, do kterého přidáme nakrájenou cibulku

  • Necháme zesklovatět a přidáme mleté vepřové maso. Promícháme

  • Společně s cibulkou orestujeme

  • Jakmile máme masíčko orestované, přimícháme plechovku krájených rajčat a rajčatový protlak. Pokud jej nemáte, lze použít kečup. Nebude to ale ono

  • Poté malinkato podlijeme vodou ze špaget, promícháme

  • Nyní začneme dochucovat. Přidáme česnek, špetku oregána, sůl a pepř dle chuti

  • Promícháme a máme-li dochuceno, vznikla nám báječná milánská směs na špagety

  • Vše poté dáme do pekáčku, posypeme sýrem a dáme na chvilku, tedy cca 10 minut, zapéct

a jde se dlabat. Takže, dobrou chuť přátelé...