Tatarák

Do jisté doby výsadek honorace. Jenže ty doby jsou ty tam a dnes tak v mnoha restauracích si můžeme tuhle lahodu ze syrového masa, s hromádkami surovin k vlastnímu dochucení, dopřát všichni. Ovšem je to tak správně? My si tatarák děláme sami a již namíchaný a takový postup považujeme za jediný správný. A takto na to jdeme:

Suroviny:

  • 400 g hovězího zadního

  • 2 cibule

  • 8 stroužků česneku

  • 1 vejce

  • sůl, pepř

  • 1 – 2 lžičky sladké papriky

  • 1 – 2 lžičky mletého kmínu

  • 2 lžíce kečupu

  • 2 lžíce plnotučné hořčice

  • 1 lžíci worcherestru

  • 6 krajíců včerejšího chleba

  • olej

A postupujeme následovně:

  • Krajíce chleba si rozdělíme na půlky.

  • Maso si na mlýnku nameleme.

  • Cibuli a 4 stroužky česneku si oloupeme a nakrájíme na velmi jemno.

  • Umleté maso si dáme do mísy, rozklepneme jedno vejce, přidáme cibuli a nakrájený česnek, veškeré koření, kečup i hořčici, osolíme, opepříme a důkladně vše promícháme.

  • Tatarák ještě dle podle potřeby dochutíme a necháme odležet.

  • Mezitím si na pánvi rozehřejeme olej, na kterém si z půlek chleba osmažíme topinky. Ty ještě teplé osolíme a potřeme zbylými stroužky česneku.

  • Na jednotlivé topinky vidličkou nanášíme hotový tatarák.

Fantastický výsledek je zaručen, stejně tak kvalita surovin, ze kterých je vyroben.

Tak snad už jen – dobrou chuť.