Vaječná omeleta

Na jednoduchou vaječnou omeletu, ke které se jako příloha hodí pečivo nebo brambor, 

potřebujeme:

  • 3 vejce

  • 2 špetky soli a pepře

  • špetku červené papriky

  • 2 špetky chilli

  • olej

  • petrželku nebo jarní cibulku

  • kousek nivy nebo strouhaného sýra

  • lžičku kečupu

Postup:

  • Nakrájíme si petrželku nebo jarní cibulku.

  • Vejce si vyklepneme do mísy, uvedený počet je na jednu porci.

  • Osolíme, opepříme, přidáme papriku, chilli a pokrájenou petrželku/cibulku a společně řádně rozšleháme.

  • Na pánvi si rozehřejeme olej a směs na pánev vylijeme.

  • Smažíme z jedné strany do zlatavé barvy, asi 2 minuty.

  • Potom na chvilku, snad jen na 10 vteřin otočíme, aby se vrchní část zatáhla.

  • Vyndáme na talíř tak, jak ji právě máme položenou na pánvi, tj osmaženou stranou vzhůru.

  • Potřeme kečupem a posypeme sýrem.

  • Přehneme na polovinu a znova na polovinu a podáváme, třeba s pokrájenou zeleninkou a čerstvým chlebem s máslem.

Jednoduché, rychlé a chutné, což ocení asi úplně každý. Dobrou chuť