Vaječná omeleta
Na jednoduchou vaječnou omeletu, ke které se jako příloha hodí pečivo nebo brambor,
potřebujeme:
3 vejce
2 špetky soli a pepře
špetku červené papriky
2 špetky chilli
olej
petrželku nebo jarní cibulku
kousek nivy nebo strouhaného sýra
lžičku kečupu
Postup:
Nakrájíme si petrželku nebo jarní cibulku.
Vejce si vyklepneme do mísy, uvedený počet je na jednu porci.
Osolíme, opepříme, přidáme papriku, chilli a pokrájenou petrželku/cibulku a společně řádně rozšleháme.
Na pánvi si rozehřejeme olej a směs na pánev vylijeme.
Smažíme z jedné strany do zlatavé barvy, asi 2 minuty.
Potom na chvilku, snad jen na 10 vteřin otočíme, aby se vrchní část zatáhla.
Vyndáme na talíř tak, jak ji právě máme položenou na pánvi, tj osmaženou stranou vzhůru.
Potřeme kečupem a posypeme sýrem.
Přehneme na polovinu a znova na polovinu a podáváme, třeba s pokrájenou zeleninkou a čerstvým chlebem s máslem.
Jednoduché, rychlé a chutné, což ocení asi úplně každý. Dobrou chuť