Živáňská
Zpočátku jsem nevěděl, o jaké jídlo vlastně půjde, ale jako vždy musím uznat, že mě ta moje buchta opět mile překvapila. A tak nyní vám přinášíme tento jednoduchý recept na skvělé jídlo.
Potřebujeme:
4 brambory
0,4 kg vepřové krkovice
2 klobásy
2 cibule
4 stroužky česneku
6 plátků uzené slaniny
sůl, pepř
kmín
sladkou papriku
olej
a použijeme alobal
Postup:
Připravíme si alobal ve dvou vrstvách o délce cca 50 cm
Oloupeme si brambory, nakrájíme na plátky a okmínujeme
Maso si nakrájíme na kostky (pro gurmány je možné si jej den předem naložit do vlastní marinády)
Klobásu pokrájíme na kolečka nebo špalíčky
Připravíme si cibuli s česnekem, které po oloupání nakrájíme nadrobno
Na střed alobalu si naskládáme pokmínované brambory
Na ně naskládáme maso, osolíme a opepříme
Zasypeme cibulí s česnekem
Na vrch dáme plátky slaninky a kolečka klobásy
Na vrch lehce zaprášíme sladkou paprikou
Zakápneme olejem, nebyl-li maso předem naložené
Celé zabalíme a předehřejeme si troubu na 180 stupňů
Balíčky si vyskládáme na plech
Pečeme asi 20 minut, pak teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 30 minut
Pokud by ani po této době nebyl obsah upečený, dopečeme chvilku balíčky otevřené
A pak už jen dobrou chuť. Jde opravdu o laskominu, uvidíte sami.