Živáňská

Zpočátku jsem nevěděl, o jaké jídlo vlastně půjde, ale jako vždy musím uznat, že mě ta moje buchta opět mile překvapila. A tak nyní vám přinášíme tento jednoduchý recept na skvělé jídlo.

Potřebujeme:

  • 4 brambory

  • 0,4 kg vepřové krkovice

  • 2 klobásy

  • 2 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • 6 plátků uzené slaniny

  • sůl, pepř

  • kmín

  • sladkou papriku

  • olej

a použijeme alobal

Postup:

  • Připravíme si alobal ve dvou vrstvách o délce cca 50 cm

  • Oloupeme si brambory, nakrájíme na plátky a okmínujeme

  • Maso si nakrájíme na kostky (pro gurmány je možné si jej den předem naložit do vlastní marinády)

  • Klobásu pokrájíme na kolečka nebo špalíčky

  • Připravíme si cibuli s česnekem, které po oloupání nakrájíme nadrobno

  • Na střed alobalu si naskládáme pokmínované brambory

  • Na ně naskládáme maso, osolíme a opepříme

  • Zasypeme cibulí s česnekem

  • Na vrch dáme plátky slaninky a kolečka klobásy

  • Na vrch lehce zaprášíme sladkou paprikou

  • Zakápneme olejem, nebyl-li maso předem naložené

  • Celé zabalíme a předehřejeme si troubu na 180 stupňů

  • Balíčky si vyskládáme na plech

  • Pečeme asi 20 minut, pak teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 30 minut

  • Pokud by ani po této době nebyl obsah upečený, dopečeme chvilku balíčky otevřené

A pak už jen dobrou chuť. Jde opravdu o laskominu, uvidíte sami.